01 August 2008

CATATAN 4

Cendawan Ku Layu DiTasik Madu

Kepada rakan2 cendawan sekalian masalah utama saya ialah cendawan yang kuar layu/kering..Sebelum ni saya simbah lantai dia,tp saya keje tak ader dapat buat selalu.Pagi sebelum pi kejer,lunch hour kuar jap ngan petang jer..tp tetap jugak layu/kering..Pastu last week saya pi beli watermist/humidifier,harga dia rm430.00..kat area water mist jer yang ok,tpt lain sama jugak..so kepada rakan2 cendawan sekalian,apa yang patut kami lakukan..

1 comment:

Tunas Alam Agrotech said...

salam bro...
kalau tuaian kali pertama..kering dan layu adalah biasa..kalau kali kedua dan seterusnya..tempat tu kurang lembab.